top of page

Descoperă pericolele ascunse din locuința ta



Pisicile investighează tot ce este în mediul lor – dar ce se întâmplă atunci când curiozitatea lor le pune în pericol?

Deși casa noastră pare un loc sigur, multe obiecte și substanțe de zi cu zi pot reprezenta riscuri uriașe pentru sănătatea lor.


Iată câteva aspecte de care ar trebui să ții cont:


Depozitarea produselor toxice într-un loc sigur


Substanțele de curățare, soluțiile de dregresare ori alți agenți chimici pot afecta serios pisicile. Prin curiozitatea lor, pot ajunge în contact cu ele foarte ușor, ceea ce le poate crea probleme de sănătate.

Produsele de curățenie care conțin substanțe precum amoniac, clor, detergenți puternici sau alți agenți chimici pot provoca iritații la nivelul pielii, ochilor sau tractului respirator al pisicii. Având simțul olfactiv foarte dezvoltat, inhalarea vaporilor și a parfumurilor poate duce la iritarea căilor respiratorii.



Inhalarea produselor toxice dăunează
Inhalarea produselor toxice dăunează

Unele substanțe chimice din produsele de curățenie pot afecta sistemul nervos al pisicilor, provocând simptome precum letargie, pierderea apetitului, tremurături sau chiar convulsii.

De asemenea, medicamentele de uz uman pot fi letale pentru pisici. Analgezicele folosite de noi uzual precum: ibuprofen, aspirina, paracetamol, etc, sunt foarte periculoase și intrarea în contact cu o pilulă este toxică. Dacă pisica înghite accidental vreun medicament uman, trebuie dusă de urgență la veterinar.

 

 

Alimentele și bucătăria

 

Probabil știti faptul că nu toate alimentele consumate de noi sunt benefice pentru pufoși. Dintre acestea amintim câteva: ciocolata, ceapa, usturoiul, ciupercile, strugurii, etc. Consumul acestora poate crea diverse intoxicații și afecțiuni ale organelor interne.

Alimente toxice pentru pisici
Alimente toxice pentru pisici

Atenție când gătești, pisicile explorează totul! Sunt și excepții evident, pisici care nu se urcă pe blatul ori masa din bucătărie, cel puțin nu când ești tu prin preajmă. Dar, având o oală fierbinte, ori tigaie cu ulei încins în ,,traseul său’’ poate duce la arsuri serioase.

 


Baia


Evitarea accesului la deodorante ori detergenți speciali pentru vasul de toaletă. Poate nu te-ai gândit, dar, DA, sunt pisici care beau apa din obiectele sanitare. De ce? Pentru că e rece și lor așa le place! Cel mai bine ar fi să te asiguri că nu intră în contact cu substanțe toxice, având în vedere că mulți pisicari aleg să plaseze litiera în baie. Drept urmare va fi un loc frecventat de pisica ta.



Spațiile neprotejate

 


Ferestrele și ușile deschise, fără protecție, pot cauza răni și accidente, fiind un aspect esențial de luat în calcul când ești pisicar.

Aerisirea și nesupravegherea blănosului pot duce la blocarea lor în cazul geamului rabatat ori căderea atunci când geamul e deschis. Riscul acesta poate fi letal pentru pisici și din păcate foarte multe cazuri care ajung în cabinetele veterinare vin din acestei cauze.





Montarea plaselor de protecție pentru pisici este o necesitate pentru siguranța pisicilor. Astfel rata accidentelor va scădea, iar tu vei evita total suferința sau chiar pierderea blănosului.




 

 

Cum îți protejezi pisica de aceste pericole? Precauția este importantă!

 

  1. Crează un mediu sigur: asigură-te că obiectele periculoase sunt depozitate într-un loc inaccesibil;

  2. Alege produse non-toxice: evită să le expui la substanțe periculoase;

  3. Adaptează-ți locuința: securizează ferestrele, ușile și balcoanele, care ar putea reprezenta un pericol.

 

 

Creează un cămin sigur pentru pisica ta și evită riscurile asociate!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments


CELE MAI CITITE ARTICOLE
TAGURI
URMĂRIȚI-NE
  • Facebook - CityCats
AEnB2UoYJ_YZX6MMzhe41DOshzNnc1JtkIQuQxvYYeQfmn6WlRgWs7unRDVK2-YfNBI4GitTk7l8RVRPmvg-UjssqU

Te interesează o plasă de protecție pentru pisici?

Sau ne poți suna la 0751 818 010

bottom of page