Sindromul căderii de la înălțime (High-Rise Syndrome)
top of page

Sindromul căderii de la înălțime (High-Rise Syndrome)

S-au scris multe lucruri despre acest subiect, dar din păcate iubitorii de animale află aceste informații doar după ce au trecut printr-un accident asemănător. Unii au noroc, iar medicii reușesc sa le salveze prietenul necuvântător, alții nu.

În acest articol îți vom explica ce este sindromul căderii de la înălțime, care sunt cauzele și ce este de făcut în cazul unui accident.


CE ESTE SINDROMUL CĂDERII DE LA ÎNĂLȚIME?

Acesta se referă la căderea unui animal, în general pisică, de la fereastra unui etaj superior sau a unui balcon. În general pisicile supraviețuiesc impactului, dar această cădere poate cauza multiple traumatisme și fracturi - membre, coaste, bazin, craniu, mandibulă, coloană, plămâni perforați, hemoragii, hernie, pierderea dinților și altele. Iar în final, unele rămân cu probleme de sănătate grave, iar restul nu supraviețuiesc în ciuda multiplelor tratamente.

Iubitorii de animale vor spune că lor nu li se poate întâmpla așa ceva, că pisica lor e extrem de grijulie și atentă, iar la cățărat și echilibru, nu o întrece nimeni. În general așa este. Dar putem oare aplica aceeași logică și pentru pisicile de oraș care trăiesc la bloc? Din păcate… nu! Deoarece scoțându-le din mediul lor natural și expunându-le la tot felul de distracții (mașini, alarme, zgomote, păsări sau alte insecte), un moment de neatenție la fereastră poate fi fatal.

Cele mai multe cazuri de pisici care cad de la fereastră se înregistrează odată cu venirea căldurii, deoarece ferestrele rămân deschise mai mult timp în acea perioadă. Dar exista și cazuri în sezonul rece, deoarece frigul nu împiedică o pisică curioasă să-și scoată nasul pe fereastră.


CE ESTE DE FĂCUT?

În primul rând, dacă pisica a avut un accident trebuie dusă cât mai repede la un medic veterinar. Primele ore de la impactul cu solul sunt esențiale în recuperarea ulterioară . Chiar dacă pisica nu prezintă semne de fracturi, sfatul nostru este să mergeți cu ea la veterinar, deoarece aceasta poate avea leziuni interne pe care e bine să le descoperiți din timp.

În al doilea rând, dacă sunteți printre persoanele norocoase care citesc acest articol înaintea unui accident, gândiți-vă că este mai bine și mai ușor să preveniți, decât să tratați așa că luați în considerare montarea unei plase speciale pentru protejarea pisicilor dumneavoastră. Vă putem ajuta atât cu sfaturi cât și cu montarea unei asemenea plase care a fost deja testată de clienții noștri și a primit punctaj maxim la rezistentă și calitate. Pisica dumneavoastră va putea să se bucure de priveliște și aer curat, iar dumneavoastră veți ști că este în siguranță zi de zi.

CELE MAI CITITE ARTICOLE
TAGURI
URMĂRIȚI-NE
  • Facebook - CityCats
bottom of page