top of page

Știai că e esențial pentru pisici să își ascută ghearele?


Știm cu toții faptul că pisica adoră să își ascută gheruțele și dacă ar fi după ele, nu credem că ar scăpa vreun obiect de mobiler din casă. Deși este un comportament absolut normal pentru ele, pentru noi, pisicarii, nu este tocmai ceva plăcut.  Probabil ai pățit și tu să vii acasă și să îți vezi covorul deșirat, perdelele cu un model nou ,având bonus niște găuri prin care vezi priveliștea de vizavi sau canapeaua preferată agățață.


Pisicile au nevoie să-și ascută unghiuțele pentru a-și îndepărta stratul exterior uzat și pentru a le păstra în forma lor ascuțită și funcțională. În plus, acest obicei este o modalitate prin care își marchează teritoriul, eliberând feromoni din glandele situate între degete.


Sanatatea pisicilor
Sănătatea pisicilor

Beneficiile ascuțitoarei de gheruțe


O ascuțitoare bine aleasă poate stimula activitatea fizică a pisicii și poate reduce stresul, oferindu-i un loc sigur și dedicat pentru a-și satisface instinctele naturale. Alegerea potrivită a unei ascuțitori, adaptată preferințelor și nevoilor felinei, contribuie la bunăstarea acesteia și la conviețuirea armonioasă cu pisicarii și căminul familiei. Acest accesoriu aduce o mulțime de beneficii, atât în ceea ce privește sanătatea blănosului cât și pentru protejarea ori menținerea mobilierului din locuință la forma inițială.



Sisal pisici
Ascuțitoare gheruțe

Situații întânite frecvent

 

Problemele cu gheruțele la pisici sunt destul de frecvente și pot varia de la simple zgârieturi sau ruperea acestora, până la infecții sau deformări, care pot cauza complicații.


Unul dintre cele mai comune motive pentru care pisicile au probleme cu gheruțele este creșterea excesivă a acestora, ceea ce poate duce la disconfort și durere, deoarece pot ajunge să pună presiune pe pernițe. De asemenea, infecțiile pot apărea dacă o gheară este rănită sau crăpată, mai ales dacă pisica are acces la exterior unde poate intra în contact cu bacterii.


Blănoșii care nu își tocesc regulat unghiuțele, se pot confrunta cu un proces dureros de rupere sau despicare a acestora.






În cazuri mai grave, este întotdeauna bine să consulți un veterinar pentru a primi un diagnostic corect, toaletare și un tratament adecvat.



Recomandări de îngrijire și bunăstare


Tăierea gheruțelor pisicilor este o parte importantă a îngrijirii acestora și ar trebui să se facă aproximativ o dată la 2 -3 săptămâni, în funcție de cât de rapid este procesul de creștere.

Este esențial să tai doar vârful, evitând zona roz, cunoscută sub numele de "quick", care conține nervi și vase de sânge. Tăierea incorectă sau prea adâncă poate duce la durere și sângerare.


Recomandările pentru îngrijire includ verificarea regulată a stării acestora, utilizarea unei forfecuțe speciale pentru pisici și asigurarea unei suprafețe adecvate pentru zgâriat, cum ar fi sisalul, pentru a ajuta la uzura naturală.


Asigură-te că pisica ta are acces la un accesoriu de zgâriat, astfel poți menține sănătatea și bunăstarea mustăciosului.


Tăierea gherutelor la pisici
Toaletare gheruțe

Accesorii disponibile


Deși sunt foarte multe produse pe piață dedicate blănoșilor, următoarele 3 sunt cele mai căutate pe această temă:


  • Set protectiv din silicon, care se aplică individual pe gheruțe împotriva zgârieturilor și se lipesc cu un adeziv special;

  • Bandă ori folie de protecție din plastic, ce poate fi aplicată pe diverse obiecte din locuință pentru împiedicarea ,,daunelor’’;

  • Ascuțitoarea de gheruțe, cea mai naturală, utilizată și distractivă pentru pisici.





      

Ultimul tip de accesoriu este total inofensiv, poate fi adaptat locuinței, te va scăpa de situațiile neplăcute și este un instrument esențial pentru menținerea sănătății felinei tale.  

 

 

Commentaires


CELE MAI CITITE ARTICOLE
TAGURI
URMĂRIȚI-NE
  • Facebook - CityCats
bottom of page